Betöltés...

Óvodánk

Kezdetek

Óvodánk, a Testvérkék Ferences Óvoda, 1996-ban indult két csoporttal a Kájoni János Ferences Házban a Pasaréti tér közelében.

Megújulás

2022-ben óvodánk megújult, és kibővült két újabb csoportszobával, fejlesztő szobával, tornaszobával és egy új udvarésszel.

Csoportjaink

Két, részben vegyes (kicsi és középső csoportos korosztály) csoportunk mellett működik egy kiscsoport, illetve kialakítottunk egy tiszta nagycsoportot, ahol hangsúlyos szerepet kap az iskolai életre való felkészítés.

Légkör

Óvodánk egész életére jellemző ez a családias légkör. A hagyományos óvodai tevékenységeken túl a gyerekekkel minden nap közösen imádkozunk, heti egy alkalommal van hittan foglalkozás és havonta a templomba is átlátogatunk.

Művészet, sport

Óvodánkban működik zene-ovi, játékos angol foglalkozás. Délutáni időszakban balett, ovi-foci, síelés és szülői szervezésben úszás igénybevételére is van lehetőség. Havi rendszerességgel a Magyar Madártani Egyesület munkatársa által tartott madár-ovi foglalkozás is jelen van óvodánkban.

Hitre nevelés

A vallási nevelés az egész napunkat áthatja. Ehhez segítséget kapunk a pasaréti plébániától és a ferences testvérektől, illetve fenntartónktól a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartománytól.

Szülők szerepe

A szülőket minél több programba próbáljuk bevonni; adventi gyertyagyújtás, családi délelőtt, közös misék. A szülői szervezet több esemény szervezésével igyekszik támogatni az óvoda működését.

Zöld óvoda

Rendszeresen madárovi foglalkozások mellett, ahol a gyermekek felfedezhetik a madarak életét, a teremtett világ szeretetéreés tiszteletére neveljük őket. Továbbá már harmadszor pályáztunk a "zöld óvoda" címért.

Célunk

A gyermekek tisztelete, szeretete és nevelése által, a szülőkkel együttműködve egy olyan közösség erősítése, amely fontosnak tartja a keresztény hagyomány mellett a ferences szellemiség ápolását. Mindezzel összhangban pedig szakértő módon egy harmonikus gyerekkor segítése, amelyben a gyerekek megfelelő módon fejlődhetnek, felkészülve a későbbi iskolai életre.

Testvérkék Óvoda
Testvérkék Óvoda
Testvérkék Óvoda

Csoportkép

Testvérkék Ferences Óvoda

Bemutatkozó kisfilmünk